REUNIUNE TRANSNATIONALA DE INVATARE/PREDARE/FORMARE, BUDAPESTA


Reuniune transnațională de învățare/ predare/ formare în Budapesta, Ungaria – 10.05. – 16.05.2018

Proiect Erasmus+, KA2, YOUR RIGHTS ARE MY RIGHTS, FIGHTING DISCRIMINATION AND PROMOTING EQUALITY

La reuniune au participat din cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, trei elevi și un profesor, alături de celelalte școli partenere în proiect: Franța, Portugalia, Cipru, Italia și Ungaria (țara gazdă).
In prima zi de activități, după întâlnirea oficială cu directorul școlii, au urmat jocuri de spargere a gheții cu baloane colorate, am vizitat scoala din Budapesta, care este un liceu cu capital privat și care are unele particulatități față de celelate scoli din proiect. Elevii și profesorii din țarile partenere au asistat la ore de curs: lb. engleză, chimie, biologie, gastronomie etc.
După amiaza, fiecare școală a prezentat video sau ppt cu bune practici privind activități ale copiilor cu dizabilități. Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” a prezentat un video realizat la Scoala Snatoriala din Busteni, cu care liceul nostru are un parteneriat de colaborare, de șase ani, in cadrul proiectului Armonia naturii. Materialul a fost prezentat de cei trei elevi ai liceului participanți la mobilitate: Constantinescu Luiza, Ghica Roxana și Zaharia Costin. La finalul zilei fiecare elev si a ales una dintre activități: vizionare de film, sport sau gătit.
În următoarea zi s-a desfășurat atelierul de sensibilizare pentru elevii care participă la Kapcsolda și găsirea de asistenți pentru elevii cu nevoi speciale de la o scoala pentru copii cu dizabilitati. A avut loc implementarea programului Kapcsolda, un program de sensibilizare special construit în jurul unui subiect pentru copiii ce dizabiltăți fizice și/sau mentale, dintr-o școală specială de educație. Elevii din proiect împreună cu acești copii au defășurat activități sportive, arte și meserii, dramă și povestiri, dans, muzică, plantare de flori în curtea școlii și găsirea comorii, sub îndrumarea profesorilor, pedagogilor, psihologilor din școala specială.
O altă activitate foarte interesantă a fost la centrul special pentru nevăzători, une am văzut o expoziție cu dispozitive de învățare și comunicare în braille, după care participanții au fost conduși de persoane nevăzătoare prin camere întunecate, amenajate special pentru a simula atmosfera străzii, parcului, cu zgomote care sugerau aceste situații.
În ziua următoare am participat la activitatea de joc interactiv despre Dredpturile omului numit: “Europe in my Hands”. Jocul a fost construit de elevii unguri și este constituit din hartă, jetoane, cartonașe cu întrebări despre drepturile omului, “bani”. Activitatea s-a desf[;urat la un centru pentru persoane cu dizabilități. Aceștia ne-au prezentat un film cu activitatea lor. Jocul a fost foarte interesant, elevii au răspuns la întrebări despre drepturile omuli și au “câștigat dreptul de a călători în Europa”.






 

                                                              Coordonator proiect,
                                                                  Prof. Valentina Decu
 

 
 

 
 
 



 
 
 
 


 
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Reuniune transnationala de proiect, 6,7,8 Noiembrie, 2017, Oltenita, Romania