Reuniune transnationala de proiect, 6,7,8 Noiembrie, 2017, Oltenita, Romania


REUNIUNE TRANSNAȚIONALĂ DE PROIECT ERASMUS+, KA2

6,7,8 NOVEMBER, 2017-11-13 OLTENIȚA, ROMANIA

            În cadrul reuniunii transnaționale de proiect s-au reunit partenerii din cele șase școli:

§  IT IS Leonardo Da Vinci, Pisa, Italia

§  Kozgazdasagi Politechnikum Alternativ Gimnazium, Budapesta, Ungaria

§  Agrupamento de Escolas Da Lixa, lixa, Portugalia

§  Licee Professionel Valentin Metzinger, Saint- Avold, Franța

§  Gymnasio Latsion, Nicosia, Cipru

§  Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”, Oltenița, România

Întâlnirea a avut loc în Oltenița si Bucuresti, unde au venit 11 profesori din școlile partenere din proiect: Italia, Portugalia, Franța, Ungaria și Cipru. În prima zi a întâlnirii, profesorii au vizitat școala, fiind însoțiți de elevii participanți la proiect prin laboratoare, bibliotecă, atelierele școlii,  au participat la ore de lb. engleză, lb. franceză, logică și argumentare. Profesorii și elevii au comunicat foarte bine în limba engleză, limba de comunicare a proiectului. Profesorii străini s-au arata deschiși și interesați spre a afla lucruri noi despre sistemul de învățământ românesc, profilul liceului, specializările în care se pregătesc elevii noștri, precum și de posibilitățile pe care le au tinerii de a continua studiile după finalizarea celor 12 clase sau de a intra în câmpul muncii.
 
A urmat apoi un mic program artistic oferit de echipa de dansuri populare a Scolii generale din Spanțov, profesorii din cele cinci țări luând astfel contact cu o parte din folclorul românesc prin costumele naționale și specificul dansului popular din regiunea Sud Muntenia.

A urmat apoi vizita orașului Oltenița și a două puncte turistice importante: Muzeul de arheologie Gumelnița și Turnul de apă. Oaspeții au fost impresionați de Dunăre și de peisajele oferite de malurile bulgăres și romănesc ale acesteia.



În următoarele două zile, 7 și 8 noiembrie, întâlnirile de proiect au avut loc în sala de conferințe a hotelului în care au fost cazați. În cadrul întâlnirilor am vorbit despre implementarea proiectului: obiectivele pe care ni le-am propus și care trebuie respectate pe toată perioada de desfășurare a proiectului, întâlnirile transnaționale de predare, formare și predare din fiecare școală, fiind punctate toate activitățile care vor urma să se desfășoare în acest proiect.



Au urmat discuții și lămuriri asupra tuturor activităților, datelor de întâlnire care au fost schimbate înainte de această întâlnire, deoarece unele școli au alte activități în perioadele propuse inițial. Acum, liceul din Budapesta a propus ca întâlnirea din școala lor să cuprindă zilele de sâmbătă și duminică, argumentând că, pentru buna desfășurare a activităților propuse, acestea să aibe loc în weekend. Toți partenerii au fost de acord cu modificările aduse datelor iar activitățile propuse inițial rămânând aceleași.

In cadrul întâlnirii am fixat și responsabilități pentru fiecare partener/școală, cuprinse în proiect, pentru desfășurarea activităților din propriile școli cât și responsabilități pentru realizarea produselor proiectului: site-ul proiectului, ghid de bune practici, pagina de Facebook, blog-ul proiectului.

A urmat apoi prezentarea și instruirea partenerilor privind activitatea pe platforma eTwinning, cu includerea tuturor elevilor și profesorilor din toate țările partenere. Au fost explicați pașii de urmat pentru crearea conturilor, a paginilor proiectului, postarea tuturor materialelor create in activitățile din proiect. În cele două zile, profesorii parteneri au vizitat Muzeul Municipiului București și Muzeul Satului, alte obiective importante din București.
 

Toți profesorii au semnat listele cu toți participanții și “Minuta” încheiată cu acest prilej și au primit Certificatele de participare.
Coordonator proiect,
Valentina Decu

 


Coordonator proiect, Valentina Decu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

REUNIUNE TRANSNATIONALA DE INVATARE/PREDARE/FORMARE, BUDAPESTA